HTML

Meggy és jazz

Csak szenvedélyesen tudok. Rendszeresen nem. Egyik nap igen. A másikon nem. Mániás vagyok. Ez ilyen. Nevetek. Sírok. Szeretek. És belefőzök mindent a levesbe. Zene nélkül nem megy. Semmi sem. Ezért íz és zene. Valahogy így!

Friss topikok

  • Barna Berni: @Antóka: Köszönöm! :) (2016.01.26. 11:15) Ezernyi
  • Barna Berni: @sYsguard: igazàn köszönöm! :) (2014.04.03. 12:22) Van másik?
  • Barna Berni: @trainmodeller: picit pihennem kell , de nem hagyom abba az írást! (2013.04.15. 09:29) ZÁRVA.
  • Angel.Lilith: Azt az én nagyobbik lányom is mondta egyszer, hogy miért nem vagy olyan, mint a többi anyuka, aztá... (2012.03.14. 15:41) Ígérem, megjavulok!
  • Barna Berni: @Istone: nagyon szép ez a zene...:) (2011.06.01. 22:05) Az Ördög

Linkblog

Íz és hang

2011.12.31. 17:32 Barna Berni

Ez nem a vége...

Nem. Ez nem a vége. A kezdet lehetősége, minden nap és minden percben. Jó vagy rossz, vagy csak természetszerűleg valami felé haladó, előjelek nélküli, boldogabb jövőt hozó. Akár nehézségek árán is.

Nem tudok nem hinni a jóban. Hiszem, hogy a kapuk, amelyeken az elmúlt évben átléptünk, magunk mögött hagyva idejét múlt dolgokat, akár fizikailag, akár lelkileg, már csak segítő emlékek maradnak. A tapasztalataim eddig azt mutatták, hogy amit egy adott életszakaszban tragédiának éltem meg, évek múltán hálát váltott ki belőlem, mert segítette a változásomat, és hogy a változásban lehetőséget lássak szenvedés helyett. Tudom, ez nem könnyű. De higgyétek el, csak döntés kérdése!

Egész évben figyeltelek benneteket és önmagamat. Néha csak a romokat láttam, ahogy a szemem előtt dőlnek össze a régi hitek. Néha még meg is sirattam magunkat, de valahogy a szívemben éreztem a lehetőségét a rombolás utáni újjáépülésnek és ez mindig megnyugtatott. Látom, hogy sok minden átalakul a világunkban. Összedőlnek a hamis rendszerek belül és aztán természetesen kívül is. Talán ez a bizonytalanság végre felébreszt minket és helyet ad az elfogadásnak, az átadásnak és az elengedésnek. Talán jobban észrevesszük majd egymást és talán tudunk majd szívvel dönteni a fejünkben tomboló önzőségünk helyett.

Nem, ez nem a vége. Hiszem, hogy a kezdete. És hiszem, hogy az új kapuk ajtaján már félelmek nélkül fogunk átlépni, hol együtt, hol meg külön. Egyszerűen csak megyünk arra, amerre a szív vezet és nem lesz többé szükségünk, hogy megítéljük egymást, vagy a világot, mit létrehoztunk, te és én közösen.

Én süteményeket sütök. Történetekben élek és ízekben. Adok és kapok. Adj és kapj! Ezt kívánom neked. Boldog évet mindenkinek!

 

cuki_kosarka.jpg

Levendulás fehér csokis kosárka

Hozzávalók a tésztához

30 dkg liszt

10 dkg puha vaj

5 dkg cukor

2 tk sütőpor

1 tojás

A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverem, majd az egészet a vajjal összemorzsolom. Hozzáütöm a tojást, és tésztát gyúrok belőle. 1 órát a hűtőben állni hagyom, majd kis kivajazott formákba teszem, és 160 fokon kb. 15 percig sütöm. Ha a tésztára sütőpapírt tesztek és pl. babbal lenyomjátok és így sütitek, akkor a kosárka közepén megmarad a mélyedés a krémnek.

Hozzávalók a levendulás krémhez

10 dkg fehér csoki

0,5 l habtejszín

1 rúd vanília

1 tk levendulavirág

4 db lapzselatin

A fehér csokit 1 dl tejszínnel felolvasztom. A teáskanálnyi levendulát egy külön lábosban fél deci tejszínnel felforralom, majd ha kihűlt, leszűröm. A levendulás esszenciát a fehér csoki krémhez adom, közben a maradék habtejszínt felverem és óvatosan a csokis krémhez forgatom. A lapzselatint lábosban megolvasztom, és cseppenként a krémhez adom. Hűtőben tartom, ameddig kicsit megszilárdul, majd a tésztakosárkákba adagolom. Friss áfonyával és cukorszívecskékkel díszítem.

És tádámm! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyesjazz.blog.hu/api/trackback/id/tr543509740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása