Ez az egyik kedvenc süteményem. Minden ízében kielégíti a keksz-mániámat. Lehet teához enni, sűrű csokiba mártani, vagy csak úgy elrágcsálni. Az olaszok persze borba mártják és meg kell, hogy mondjam, maxi élvezet. Szerintem ajándéknak sem utolsó és sokáig eláll. Csináljátok meg! Isteni!
A zenét a barátnőm küldte nekem, pont akkor, amikor a drágaságok a sütőben pirultak. Nem tudta, mit készítek, de persze tökéletesen illik a csodás süteményhez és az összes érzéshez, amit belesütöttem. Nem volt ott, de tudta, mert ő ilyen.
Mandulás cantucci
-50 dkg liszt
-15 dkg barna cukor
-15 dkg fehér cukor
-3 egész tojás + 2 db sárgája
-két kávéskanál sütőpor
-5 dkg vaj
-1 narancs leve
-30 dkg mandula
A lisztet, sütőport csipetnyi sóval összekeverem. A tojásokat a kétféle cukorral és a vajjal gépben elkeverem a narancs levét is hozzáadom ha kész. A mandulákat csak kicsit vágom össze, hogy nagy darabok maradjanak benne, az egész szemek is maradhatnak. A mandulás liszthez hozzáöntöm a tojásos keveréket és összedolgozom. A tésztát kétfelé osztom és lisztezett lapra teszem. Lisztes kézzel kb 4-5 cm széles rudakat formálok belőlük. Sütőpapírra teszem. A tészta másik felével is ezt teszem, így két rudat kapok. 180 fokos sütőben 25 percig sütöm, majd kiveszem és a rudakat kicsit ferdén 2-3 cm-es darabokra vágom és visszateszem a sütőbe még 10 percre. Két órát hűlni hagyom. Dobozba teszem.