HTML

Meggy és jazz

Csak szenvedélyesen tudok. Rendszeresen nem. Egyik nap igen. A másikon nem. Mániás vagyok. Ez ilyen. Nevetek. Sírok. Szeretek. És belefőzök mindent a levesbe. Zene nélkül nem megy. Semmi sem. Ezért íz és zene. Valahogy így!

Friss topikok

  • Barna Berni: @Antóka: Köszönöm! :) (2016.01.26. 11:15) Ezernyi
  • Barna Berni: @sYsguard: igazàn köszönöm! :) (2014.04.03. 12:22) Van másik?
  • Barna Berni: @trainmodeller: picit pihennem kell , de nem hagyom abba az írást! (2013.04.15. 09:29) ZÁRVA.
  • Angel.Lilith: Azt az én nagyobbik lányom is mondta egyszer, hogy miért nem vagy olyan, mint a többi anyuka, aztá... (2012.03.14. 15:41) Ígérem, megjavulok!
  • Barna Berni: @Istone: nagyon szép ez a zene...:) (2011.06.01. 22:05) Az Ördög

Linkblog

Íz és hang

2010.07.15. 23:09 Barna Berni

Még címe sincs

Igazából most nincs is kedvem írni. Persze megint a fülhallgatóval a fejemen ücsörgök a kis szobámban. Főzni főztem és le is fényképeztem meg minden. Valahogy az írás meg én most nem vagyunk barátok. Nem mintha nem lenne miről, persze hogy lenne. De már ez a sok lelkizés kicsit sok lett. Elhatároztam, hogy jófej leszek és nem kényszerítek senkit agyalásra ezen a fojtogató éjszakán. Persze már megint nehezen állom meg, mert a zene a fülemen...húúú..azért hoz magával ezt-azt. De ezt most hagyuk, hisz megígértem.

Ha nem bánjátok most nem beszélek többet. Nincs semmi baj, csak nincs kedvem. Ennyi. Emlékeztek: van, hogy a szavak nem jelentenek semmit... Majd bepótolom. Most csak főzzünk! És zenéljünk. A zene úgyis elmond mindent, ha figyeltek, ha akartok figyelni... Rendben?

A recept is legyen egyszerű. Most erre vágyom!

Ricottás spenótos rakott palacsinta friss salátával

Hozzávalók

-1 kg friss spenót vagy 500gr fagyasztott(de nem püré)

-500 gr ricotta

-1 nagy dobozos tejföl

-reszelt sajt

-3 gerezd fokhagyma

-friss bazsalikom ízlés szerint

-só

-bors

-szerecsendió

-olivaolaj

-5-6 darab vastagabbra sült palacsinta (ezt nem írom le, úgyis tudjátok, hogyan kell!)

Saláta

-1 fej jégsaláta

-koktélparadicsom

-1 db avokádó felvágva

- 3 szál menta

-citromlé

-nagyszemű tengeri só

-pár csepp avokádó olaj

Így csinálom

Megsütöm a palacsintákat (liszt, tojás, ásványvíz, olaj, só). A spenótot megmosom, lecsepegtetem és olivaolajon a szétzúzott fokhagymákkal addig párolom amig kicsit össze nem esik. Sózom és egy kis szerecsendióval izesítem. Megvárom amíg kihűl.

A ricottát tálba teszem, hozzáadom a tejfölt, az apróra vágott bazsalikomot, olivaolajat, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és krémmé keverem.

Egy kerek tűzálló tálba beleteszem az első palacsintát. Megkenem a ricottakrémmel. Rárakom a spenótot. Ezt az összes rétegnél így csinálom. A tetejére az utolsó megsütött palacsinta kerüljön. Erre már csak sajtot teszek és mehet a sütőbe. 200 fokon 20 percig sütöm!

A saláta összetevőit egy tálba teszem. A mentát a tengeri sóval, és először kicsi olivaolajjal mozsárban pépesítem. Majd hozzákeverem a citromlevet, még olajat és egy kiskanál avokádóolajat. Öntetet készítek. A sálátára locsolom.

A salátát a felszeletelt rakott palacsinta mellé teszem. Ennyi!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyesjazz.blog.hu/api/trackback/id/tr552154512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása