Igazából most nincs is kedvem írni. Persze megint a fülhallgatóval a fejemen ücsörgök a kis szobámban. Főzni főztem és le is fényképeztem meg minden. Valahogy az írás meg én most nem vagyunk barátok. Nem mintha nem lenne miről, persze hogy lenne. De már ez a sok lelkizés kicsit sok lett. Elhatároztam, hogy jófej leszek és nem kényszerítek senkit agyalásra ezen a fojtogató éjszakán. Persze már megint nehezen állom meg, mert a zene a fülemen...húúú..azért hoz magával ezt-azt. De ezt most hagyuk, hisz megígértem.
Ha nem bánjátok most nem beszélek többet. Nincs semmi baj, csak nincs kedvem. Ennyi. Emlékeztek: van, hogy a szavak nem jelentenek semmit... Majd bepótolom. Most csak főzzünk! És zenéljünk. A zene úgyis elmond mindent, ha figyeltek, ha akartok figyelni... Rendben?
A recept is legyen egyszerű. Most erre vágyom!
Ricottás spenótos rakott palacsinta friss salátával
Hozzávalók
-1 kg friss spenót vagy 500gr fagyasztott(de nem püré)
-500 gr ricotta
-1 nagy dobozos tejföl
-reszelt sajt
-3 gerezd fokhagyma
-friss bazsalikom ízlés szerint
-só
-bors
-szerecsendió
-olivaolaj
-5-6 darab vastagabbra sült palacsinta (ezt nem írom le, úgyis tudjátok, hogyan kell!)
Saláta
-1 fej jégsaláta
-koktélparadicsom
-1 db avokádó felvágva
- 3 szál menta
-citromlé
-nagyszemű tengeri só
-pár csepp avokádó olaj
Így csinálom
Megsütöm a palacsintákat (liszt, tojás, ásványvíz, olaj, só). A spenótot megmosom, lecsepegtetem és olivaolajon a szétzúzott fokhagymákkal addig párolom amig kicsit össze nem esik. Sózom és egy kis szerecsendióval izesítem. Megvárom amíg kihűl.
A ricottát tálba teszem, hozzáadom a tejfölt, az apróra vágott bazsalikomot, olivaolajat, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és krémmé keverem.
Egy kerek tűzálló tálba beleteszem az első palacsintát. Megkenem a ricottakrémmel. Rárakom a spenótot. Ezt az összes rétegnél így csinálom. A tetejére az utolsó megsütött palacsinta kerüljön. Erre már csak sajtot teszek és mehet a sütőbe. 200 fokon 20 percig sütöm!
A saláta összetevőit egy tálba teszem. A mentát a tengeri sóval, és először kicsi olivaolajjal mozsárban pépesítem. Majd hozzákeverem a citromlevet, még olajat és egy kiskanál avokádóolajat. Öntetet készítek. A sálátára locsolom.
A salátát a felszeletelt rakott palacsinta mellé teszem. Ennyi!