HTML

Meggy és jazz

Csak szenvedélyesen tudok. Rendszeresen nem. Egyik nap igen. A másikon nem. Mániás vagyok. Ez ilyen. Nevetek. Sírok. Szeretek. És belefőzök mindent a levesbe. Zene nélkül nem megy. Semmi sem. Ezért íz és zene. Valahogy így!

Friss topikok

  • Barna Berni: @Antóka: Köszönöm! :) (2016.01.26. 11:15) Ezernyi
  • Barna Berni: @sYsguard: igazàn köszönöm! :) (2014.04.03. 12:22) Van másik?
  • Barna Berni: @trainmodeller: picit pihennem kell , de nem hagyom abba az írást! (2013.04.15. 09:29) ZÁRVA.
  • Angel.Lilith: Azt az én nagyobbik lányom is mondta egyszer, hogy miért nem vagy olyan, mint a többi anyuka, aztá... (2012.03.14. 15:41) Ígérem, megjavulok!
  • Barna Berni: @Istone: nagyon szép ez a zene...:) (2011.06.01. 22:05) Az Ördög

Linkblog

Íz és hang

2011.06.27. 22:45 Barna Berni

Ki a testemből!



A hátadon keresztül kicsókolom az összes démonod.
Már nincs mit mondanom.
Mire vége ennek a dalnak
Hazaérek,
És kiteszlek a testemből.

Te rajtam keresztül sírsz,
Árnyék az arcomon.
Belőlem próbálsz szeretni,
Adtam volna, de már nem tudom.

Most bennem félsz,
Ringathatnám, de már nem ringatom.
Üvöltesz bennem, hallom, hallgatom.

Már nem feszítesz szét.
A saját ritmusom táncolom.
Lassan elcsendesedsz bennem,
Ez a vége, tudom.

A hátadon keresztül kicsókolom az összes démonod.
Már nincs mit mondanom.
Mire vége ennek a dalnak
Hazaérek,
És kiteszlek a testemből.

 

Csokoládétorta robbanós cukorkával és kandírozott rózsaszirmokkal

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás

12 dkg cukor

14 dkg liszt

1 ek nagyon jó minőségű kakaópor

5 dkg olvasztott, minimum 70%-os csokoládé

A tojásfehérjét a cukorral habbá verem, majd óvatosan beleforgatom az elkevert tojássárgáját. A liszthez keverem a kakaóport, és a tojásos részhez adom. Összeforgatom, miközben az olvasztott csokoládét is hozzácsurgatom. Egy tortaformát kivajazok, kilisztezek és a tésztát 180 fokos sütőben 20 percig sütöm, amíg megemelkedik, majd 160 fokon tovább sütöm, amíg el nem készül.

Csokoládékrém

3 tojás sárgája

6 dkg cukor

20 dkg fekete csokoládé

2,5 dl hideg tejszín

A tojássárgát a cukorral gőz fölött addig főzöm, amíg már ha belenyúlok, akkor forrónak érzem. A gőzről leveszem, és addig verem habverővel, amíg ki nem hűl. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom, közben a tejszínt habbá verem. A tojássárgájás krémhez öntöm a csokoládét, és lassan adagolom hozzá a felvert tejszínhabot. Keverem, amíg egy sima masszát nem kapok. A piskótatésztát 2 részre osztom. Belül és kívül is megkenem a csokoládés krémmel.

Robbanós cukorkás csokiforgács

20 dkg csokoládét gőz fölött megolvasztok és egy kisebb méretű folpack-kal kibélelt dobozkába öntöm, hogy majd a folpackkal ki tudjam emelni a tömböt. Ha meghűlt, akkor 1 vagy 2 zacskó robbanós cukorkát keverek hozzá. Kanállal kicsit összekeverem, hogy mindenhova jusson. A csokis-robbanócukros masszát a mélyhűtőbe teszem, amíg meg nem fagy. A hideg tömbből sajtvágóval forgácsokat vágok és ezzel beterítem az egész tortát kívülről.

Hűtőben visszahűtöm a tortát, és kandírozott rózsaszirmokkal díszítem (culinarisban kapható).

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyesjazz.blog.hu/api/trackback/id/tr973020284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.