HTML

Meggy és jazz

Csak szenvedélyesen tudok. Rendszeresen nem. Egyik nap igen. A másikon nem. Mániás vagyok. Ez ilyen. Nevetek. Sírok. Szeretek. És belefőzök mindent a levesbe. Zene nélkül nem megy. Semmi sem. Ezért íz és zene. Valahogy így!

Friss topikok

  • Barna Berni: @Antóka: Köszönöm! :) (2016.01.26. 11:15) Ezernyi
  • Barna Berni: @sYsguard: igazàn köszönöm! :) (2014.04.03. 12:22) Van másik?
  • Barna Berni: @trainmodeller: picit pihennem kell , de nem hagyom abba az írást! (2013.04.15. 09:29) ZÁRVA.
  • Angel.Lilith: Azt az én nagyobbik lányom is mondta egyszer, hogy miért nem vagy olyan, mint a többi anyuka, aztá... (2012.03.14. 15:41) Ígérem, megjavulok!
  • Barna Berni: @Istone: nagyon szép ez a zene...:) (2011.06.01. 22:05) Az Ördög

Linkblog

Íz és hang

2010.12.03. 20:15 Barna Berni

Az édes, a fagyos és a piros


Ez az egyik kedvenc süteményem. Minden ízében kielégíti a keksz-mániámat. Lehet teához enni, sűrű csokiba mártani, vagy csak úgy elrágcsálni. Az olaszok persze borba mártják és meg kell, hogy mondjam, maxi élvezet. Szerintem ajándéknak sem utolsó és sokáig eláll. Csináljátok meg! Isteni!

A zenét a barátnőm küldte nekem, pont akkor, amikor a drágaságok a sütőben pirultak. Nem tudta, mit készítek, de persze tökéletesen illik a csodás süteményhez és az összes érzéshez, amit belesütöttem. Nem volt ott, de tudta, mert ő ilyen.

Mandulás cantucci

-50 dkg liszt

-15 dkg barna cukor

-15 dkg fehér cukor

-3 egész tojás + 2 db sárgája

-két kávéskanál sütőpor

-5 dkg vaj

-1 narancs leve

-30 dkg mandula

A lisztet, sütőport csipetnyi sóval összekeverem. A tojásokat a kétféle cukorral és a vajjal gépben elkeverem a narancs levét is hozzáadom ha kész. A mandulákat csak kicsit vágom össze, hogy nagy darabok  maradjanak benne, az egész szemek is maradhatnak. A mandulás liszthez hozzáöntöm a tojásos keveréket és összedolgozom. A tésztát kétfelé osztom és lisztezett lapra teszem. Lisztes kézzel kb 4-5 cm széles rudakat formálok belőlük. Sütőpapírra teszem. A tészta másik felével is ezt teszem, így két rudat kapok. 180 fokos sütőben 25 percig sütöm, majd kiveszem és a rudakat kicsit ferdén 2-3 cm-es darabokra vágom és visszateszem a sütőbe még 10 percre. Két órát hűlni hagyom. Dobozba teszem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyesjazz.blog.hu/api/trackback/id/tr322491397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.